26. februar 2025
Deltagere: Anders Møller Nielsen, Ann Kristine Poulsen, Jeanett Thuemann Larsen, Louise Knudsen, Kasper Borup Sørensen, Louise Kathrine Memborg, Michael Siglev, Pernille Hieronymus Pehrson, Søren Madsen, Troels Overballe Klavsen, Heidi Nygaard, Jonas Siqueira Holmstrup
Afbud: Louise Memborg, Jonas Siqueira Holmstrup
O-R-D-B: Orientering-Refleksion-Drøftelse-Beslutning
Mødeleder: Michael
Referent: Kasper
1. Adgang til Microsoft Teams (15 min)
Vi benytter de første 20 minutter på at få de sidste på teams.
Medlemmer af bestyrelsen, som ikke har adgang til Teams rådes til at komme forbi kontoret, hvor der kan hjælpes til adgang.
1. (1.B) Rundvisning på skolens nye legepladser.
Bestyrelsen fik en rundvisning på skolens nye udearealer
2. Godkendelse af dagsorden (B) (3 min.)
Godkendt
3. Nyt fra: (O, 10 min)
● Formand
o Intet af berette
● Elevråd
o Fraværende
● Skole og DUS
o Der afholdes Trivselsdag fredag d. 7.3.25.
o Der afvikles fastelavnsfest fredag d. 28.2.25
o Der afvikles LEGO-master i indeværende uge i DUS
o Der afvikles “Familiefestival” d. 3.5.25 - dette arrangeres som led i arbejdet med “Børneliv i sund balance”
o I skolens specialafdelinger arbejdes der med at skabe endnu større sammenhæng mellem G og K. I foråret kommer der flere arrangementer, som skal understøtte denne proces.
● Ledelsen
o Orientering om indskrivning til børnehaveklasse 25/26
Der er p.t. indskrevet 58 børn til kommende børnehaveklasser. Dette betyder, at skolen får 3 børnehaveklasser kommende skoleår.
o Orientering om legeplads
Der er etableret nye udearealer på skolegården, i området bag hallen og DUS. Der påbegyndes etablering af legeplads ved børnehaveklasserne i nærmeste fremtid. Næste skridt bliver etablering af lege/udearealer mellem skolens afdelinger.
o Orientering om energirenovering
Skolens energirenovering i forsat i gang. P.t. renoveres skolens kælderarealer. Herefter igangsættes renovering af døre og vinduer i gangarealer.
o Orientering om kommende mobilitets- og overtallighedsproces
Bestyrelsen blev orienteret om kommende mobilitets- og overtallighedsproces
● Forældre
4. Folkeskolens kvalitetsprogram (O,D,B) (30 min)
• Børne- og Undervisningsudvalget godkender, at kompetencen til at fastlægge skoledagens længde placeres lokalt på skolerne. Ved reduktioner i undervisningstiden forpligtes skolelederen og skolebestyrelsen til at tage stilling til, hvordan den øgede åbningstid i DUS dækkes.
• På baggrund af de modtagne høringssvar justerer Børne- og Undervisningsudvalget omfanget i skolernes timebank, så bevillingerne til Pædagoger i undervisningen ikke indgår som en del af skolernes timebank, og dermed fortsat tildeles som en separat bevilling til skolerne. Dermed vil skolernes timebank udgøre ca. 92 mio. kr.
• Samtidig ændrer udvalget tildelingen i timebanken mellem lærerstillinger og pædagogstillinger for at imødekomme de høringssvar, der adresserede den tydelige intention i Folkeskolens Kvalitetsprogram med at styrke målrettede undervisningsindsatser. Timebanken ændres, så 80 pct. tildeles som lærerstillinger og 20 pct. som pædagogstillinger. Samlet set vil der således være 126 lærerstillinger og 33 pædagogstillinger til skoleåret 2025/2026 i timebanken.
• Der ændres ikke på de grundlæggende styringsmæssige principper som Børne- og Undervisningsudvalget har besluttet for skolerne med ressourcemodellen. De styringsmæssige principper tilsiger, at skolerne ansætter personale i forhold til opgaver og behov på den enkelte skole inden for de gældende love og de lokalpolitiske beslutninger. Omsætningen af de ressourcemæssige tildelinger kan variere mellem skoler og også mellem klasser og afdelinger på den enkelte skole, og således afvige fra den tildelingsmæssige fordeling.
• Børne- og Undervisningsudvalget vil følge udmøntningen og implementeringen af Folkeskolens Kvalitetsprogram i 2. halvår 2025.
Læs desuden vedhæftede bilag.
Det kommende arbejde med implementering af folkeskolens kvalitetsprogram blev præsenteret for bestyrelsen. Bestyrelsen blev præsenteret for en procesplan for de kommende drøftelser, som bestyrelsen skal have jf. Folkeskolens kvalitetsprogram.
5. Ressourcetildeling for skoleåret 25/26 (O) (10 min)
• Orientering om Solbakkeskolens ressourcetildeling for kommende skoleår 25/26
Bestyrelsen blev præsenteret for ressourcetildelingen for kommende skoleår 25/26
6. Godkendelse af timefordelingsplan (O,D,B) (15 min)
• Ledelsen kommer med et udspil til kommende timefordelingsplan for skoleåret 25/26.
Bestyrelsen godkender timefordelingsplanen
7. Samarbejde med forældrerådene (O, D) (10 min)
• Arbejdsgruppens tilbagemeldinger i forhold til det videre arbejde omkring et udvidet samarbejde med forældrerådene på skolen.
Punktet udsættes til næste møde
8. Orientering om aktiviteter og traditioner på Solbakkeskolen (O,D) (10 min)
Traditioner | Solbakkeskolen
Punktet udsættes til næste møde
9. Markedsdag på skolen (O,D,B) (15 min)
• Louise stiller forslag om en markedsdag på skolen. Punktet udfoldes på mødet.
7. årgang laver en kampagne om markedsdag i løbet af foråret
10. Evt.
Bestyrelsen spørger til, om det er muligt at udvide træningsforberedelserne til skolefodbold. Ledelsen lader denne forespørgsel gå videre til medarbejderen, som varetager skolefodbold.
Mulige punkter til kommende møde:
• Badning efter idræt
• Mobilpolitik
• Orientering om aktiviteter og traditioner på Solbakkeskolen
• Samarbejde med forældrerådene
Næste skolebestyrelsesmøde er onsdag d. 25. marts 2025 kl. 17.00 - 19.00